Hungerprojektet

fhy6951xrf9bdp66ilkfHungerprojektet har kontor hos World Trade Center Göteborg

Jordens bästa affärsidé! Hungerprojektet är en ideell organisation som arbetar för att avskaffa hunger och fattigdom genom att väcka lokal entreprenörsanda. Det ger bestående resultat och äkta framtidstro. Investera i människors drivkraft och ge dem chansen att se sin egen potential. Då kan de med egna krafter förändra sina samhällen – en gång för alla. Människor går inte hungriga för att det råder brist på mat. Det produceras mer än tillräckligt med mat i världen för alla. Människor går hungriga för att de saknar möjligheter. Möjligheter att omsätta 16 timmars arbetsdag till pengar som räcker till deras basbehov. Modellen är enkel: Den som äger problemet äger också den bästa vägen till förändring. När visionen, engagemanget och lösningarna är människornas egna blir förändringarna bestående. Hungerprojektet arbetar globalt och driver program i Afrika, Latinamerika och Asien. De svenska kontoren finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Där arbetar de med information, utbildning och insamling av pengar. Hungerprojektet har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Läs mer på www.hungerprojektet.se Vi på World Trade Center Göteborg är glada att ha en driftig organisation som Hungerprojektet på plats hos oss på Mässans gata 18.

 

Intervju med Mia Meriläinen i Hungerprojektets nyhetsbrev juni Läs hela brevet här

Hallå där Mia Meriläinen, World Trade Center Göteborg Mia Meriläinen, operativ chef på kontorshotellet World Trade Center i Göteborg som sponsrar Hungerprojektet med kontorsplats i centrala Göteborg. Berätta mer om World Trade Center Göteborg I en flexiblare värld jobbar vi inte längre som vi brukade, och vi jobbar när och var vi vill i större utsträckning vilket ställer nya krav på kontor. Jag ser tydliga trender på kontorshotellmarknaden. Vi har drivit kontorshotellet i 25 år och nu för tiden är människor på jakt efter en representativ adress och tillgång till mötesrum. På World Trade Center Göteborg kan kunder få olika paket som mer eller mindre skräddarsys efter deras behov. Det kan vara allt från tillgång till mötesrum till eget kontorsrum eller arbetsplats i kontorslandskap. Hos oss står det sociala utbytet i fokus, här anordnas frukostseminarier, nätverksträffar och andra aktiviteter för alla som vill medverka och det görs en hel del affärer i korridorerna. Vi är mer än ett kontorshotell, vi är en mötesplats för 165 verksamma företag från helt olika branscher, vilket skapar ett kreativt klimat.

Varför har ni valt att sponsra Hungerprojektet? Hungerprojektet vars syfte är att avskaffa hunger och fattigdom genom att uppmuntra till lokalt entreprenörskap, är verkligen som hand i handsken med vad vi står för. Vi vill investera i människors drivkraft och göra en insats för entreprenörskap!